Trouwen in Zuid-Afrika

Fundisa Weddings – Trouwen in Zuid-Afrika

Mijn naam is Iris Diekstra en ik organiseer bruiloften in Zuid-Afrika voor Nederlanders en Belgen. Ruim 18 jaar geleden vond de eerste Fundisa bruiloft plaats in Zuid-Afrika en sindsdien hebben meer dan 200 bruidsparen elkaar het ja-woord gegeven in Zuid-Afrika tijdens een geheel door Fundisa Weddings georganiseerde bruiloft. Ondertussen heb ik ook al een bruiloft in Namibië georganiseerd.

Ik prijs mezelf nog steeds elke dag gelukkig dat ik van mijn vier grootste passies (reizen, Zuidelijk Afrika, bruiloften en organiseren) mijn eigen bedrijf kon maken.

Onze eigen reizen (2004 – heden)

Al sinds dat ik een klein meisje was wilde ik naar Afrika om te wonen tussen de wilde dieren. En ik wist ook zeker dat ik zou trouwen tussen diezelfde dieren. In 2004, toen mijn man Roderick en ik 24 jaar oud waren, gingen we voor het eerst naar Afrika: een overland reis van Kaapstad naar Nairobi. We waren gelijk verliefd. We hebben veel van de wereld gezien, maar we komen altijd terug in Zuidelijk Afrika.

We hebben in 2013 genoten van 7 maanden in Zuid-Oost Azië, maar zelfs Borneo deed ons Afrika missen. We hebben 3 maanden in een kangaroo opvang in Australië gewerkt, 4 maanden heel Australië doorgereden plus 1 maand Nieuw Zeeland. Ondanks dat het landschap regelmatig heel Afrikaans leek, misten we de giraffen, olifanten en neushoorns. Ook in Noord en Midden Amerika hebben we genoten en Costa Rica was qua dieren ook echt wel fantastisch, maar het is geen Afrika. En volgend jaar hopen we onze uitgestelde reis naar Ecuador en de Galapagos Eilanden te kunnen maken. We zijn heel benieuwd of we eindelijk een plek gaan zien die net zo mooi is als Zuid-Afrika.

Onze mooiste reis ooit begon in 2009 en duurde 2 jaar, waarbij we in onze Landrover, samen met onze border collie, in 4 maanden van Nederland naar Ghana (West Afrika) reden om de Landrover te verschepen naar Zuid-Afrika. Vervolgens hebben we een jaar door Zuidelijk en Oost Afrika gereden om via Ethiopië en daarna Sudan de oversteek te maken naar Saudi Arabia. In Jordanië kwamen we 3 maanden vast te zitten (2011), omdat de oorlog in Syrië precies begon de nacht voordat wij de grens over wilden. Uiteindelijk mochten we doorrijden. De laatste paar maanden van onze reis brachten we vooral door in Turkije en Roemenië en reden we langzaam aan terug naar Nederland.

Onze eigen bruiloft in het Krugerpark (2007)

In 2007 kwam mijn droom om te trouwen in Zui-Afrika tussen de wilde dieren uit. We zijn getrouwd in het Greater Krugerpark, samen met onze familie. Het was de beste beslissing ooit om vervolgens samen met onze familie op huwelijksreis te gaan naar Namibië, Botswana en Zimbabwe. Normaal ga je niet meer op vakantie met je ouders als je 27 jaar oud bent. En zeker niet met het gezin van beide kanten. We kijken hier nog steeds met heel veel plezier op terug.

Lotty H. Photography

Trouwen in Zuid-Afrika

Er zijn zo ontzettend veel mooie plekken om te trouwen in Zuid-Afrika. Mijn persoonlijke favoriet is uiteraard trouwen midden in de Afrikaanse bush, tussen de wilde dieren, bij een schitterende safari lodge. Maar ook aan het strand, in de wijnvelden, in de bergen en zelfs te paard kun je in Zuid-Afrika trouwen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Alle bruiloften maak ik volledig op maat. Op basis van de voorkeuren van ieder bruidspaar adviseer ik wat voor hun de beste locatie, de beste maand, de beste accommodatie en de beste professionele bruidsfotograaf is. Uiteraard regel ik ook de ambtenaar, de bruidstaart, de toost, het bruidsboeket en eventueel een kapster, visagiste, videograaf enzovoorts.

 Officieel trouwen met papierwerk

Voor alle stellen die de ceremonie officieel willen maken, regel ik ook het papierwerk. Indien ik alles vooraf goed mag regelen, dan is het voor mij geen probleem om het Unabridged Marriage Certificate met apostille achteraf te regelen.

In Zuid-Afrika zijn same-sex marriages al jaren toegestaan. Het is dus voor iedereen mogelijk om officieel in Zuid-Afrika te trouwen.

Contact

Fundisa Weddings is gevestigd in Noord Limburg. Voor meer informatie kijk op mijn website. Neem gerust vrijblijvend contact met mij op als jullie meer informatie willen over de mogelijkheden van trouwen in Zuid-Afrika.

Iris

Fundisa Weddings

Bleijenbeek 1

5851 EE  AFFERDEN

06 3308 1443 (telefoon en WhatsApp)

iris@fundisa-weddings.nl

https://trouweninzuidafrika.nl