Hoe staat het met de watercrisis in Zuid-Afrika? Is nog steeds een veelgestelde vraag aan accomodatie eigenaren.

Is er voldoende water in Zuid-Afrika?

Kaapstad en omgeving is vorig jaar regelmatig negatief in het nieuws geweest omdat er een periode van grote droogte was en er veel minder water in de dammen zat dan de jaren daarvoor. Het is echter nooit zo erg geweest als sommige journalisten wilden doen geloven. Niemand heeft in de rij gestaan om water te halen. Er was altijd voldoende drinkwater in de winkels en uit de kraan kwam altijd water. Wel waren er restricties voor het water gebruik. Net als in Nederland werd er verzocht om niet je auto te wassen en niet je tuin te sproeien. Daarbovenop zijn er periodes geweest dat er maar 50 liter per persoon gebruikt mocht worden. Kwam je daarboven moest je flink betalen. Zo heeft de regering ervoor gezorgd dat het water gebruik drastisch terug is gebracht.

Ja, er is voldoende water in Zuid-Afrika.

Het niveau van de dammen verschilt per provincie en per dam. Inmiddels mogen de mensen in Kaapstad weer 105 liter per persoon gebruiken voor het ‘normale’ tarief. De dammen zitten inmiddels weer op ruim 80% volgens het laatste nieuws

Water niveau in de dammen

Wil je weten hoeveel water er in de dammen in de West-Kaap zit? Controleer dan hier het niveau. Deze website wordt wekelijks bijgewerkt!